Прихильники

7/17/2017

3 способи швидше навчитися програмувати

Share & Comment

       3 способи швидше навчитися програмувати




1. Вивчайте приклади коду

Говорячи про читання, ми зазвичай маємо на увазі читання слів на сторінці, але програмування - це про читання коду. Коли ви вперше вчитеся програмувати, ви повинні вивчати і намагатися зрозуміти кожен приклад. Можна навіть спершу читати і намагатися зрозуміти приклади коду, а вже потім читати текст. Це не завжди спрацьовує, але зате вчить дивитися код уважно і вникати в кожну деталь.

2. Не просто читайте приклади коду - запускайте їх!

Однак, коли ви читаєте навчальне керівництво або підручник, легко подивитися на приклад і сказати «Я зрозумів, я зрозумів. Так, в цьому є сенс ». Звичайно, ви можете зрозуміти його, але можете і не зрозуміти - ви просто не знаєте цього. Є лише один спосіб з'ясувати - зробити щось з кодом.Якщо ви до цих пір не зробили цього, встановіть редактор на зразок Atom.Потім перенесіть приклад в редактор - якщо ви наб'єте його замість того, щоб просто скопіювати, ви дійсно пройдетеся по ньому від початку до кінця. Введення коду змусить вас приділяти увагу деталям синтаксису мови - наприклад точкам з запитом, якими повинен закінчуватися кожен рядок.Потім скомпілюйте і запустіть його. Переконайтеся, що він робить саме те, що повинен.

3. Шукайте більше джерел


Якщо ви щось не розумієте, в першу чергу подивіться альтернативні пояснення. Інтернет повний інформації про програмування, і різні пояснення працюють краще для різних типів людей: може бути, вам потрібні картинки, а комусь ні. Також є безліч книг з детальними поясненнями.

Але якщо це не працює, то кращий спосіб зрозуміти причини вашого нерозуміння - це запитати когось хто може пояснити. Але вийдіть за рамки «Я не розумію. Будь ласка, поясни ». Швидше за все, ви отримаєте посилання назад на текст, який ви не зрозуміли. Замість цього, перекажіть то, як ви зрозуміли текст, своїми словами. Чим більше питання розкриває ваші думки, тим легше буде експерту відповісти на ваше запитання. Програмісти іноді здаються дратівливими при відповіді на питання. Але причина швидше в тому, що вони хочуть просунутися в діалозі, а це вимагає від обох сторін прикладання зусиль.



 
Copyright © ProIT News | Designed by ITeam