Прихильники

8/03/2017

Що робити якщо спіймав вірус на смартфон?

Share & Comment

           Що робити якщо спіймав вірус?


    Останнім часом вірусів стало більше вони стали сильнішими недавно інтернет і традиційні ЗМІ  обговорювали наслідки епідемії вірусу WannaCry, від нього постраждали ПК по всій планеті. А від Petya A  найбільше постраждали компанії в Україні і Росії. Ситуація з вірусами набирає обертів а самі віруси стають складніше. 
    Цього літа Google заявила про те що в Google Play виявлена ​​сотня друга програм з вірусним кодом. Мимоволі починаєш замислюватися чи який-небудь вірус під Android не може зашифрувати мої дані на телефоні, а потім вимагати за них викуп.
Давайте разом спробуємо у всьому цьому розібратися. Мобільна операційка від Google має погану славу і про віруси на телефоні я чую дуже часто. Але незважаючи на це жодного вірусу я ще не зловив.
     Розробники Android з кожною новою версією значно підвищують безпеку системи. 
У минулому Google розповіли про плани запровадити в магазин новий додаток     Google Play Protect.
    На жаль повідомлення про те що в Google Play знайдена чергова поличка заражених програм, найчастіше віруси містяться в додатках для очищення і прискорення робіт, нерідко маскується під програм які обіцяють вам збільшити  час роботи батареї. Намагайтеся ставити на свій телефон поменше всякого шлаку і віддавайте перевагу тільки великим відомим розробникам, шанс зараження значно знизиться!

То що взагалі з себе представляє стандартний вірус для смартфона?

Найчастіше це звичайний додаток або його процес який здатний вшити шкідливий програмний код в прошивку. творці вірусу на цьому заробляють гроші на вас і ваших даних, після зараження вірусом у вас може спливати реклама в найнесподіваніших місцях таким чином гроші з неї капають зловмиснику. 


                         Що робити щоб не заразитися?

Я рекомендую:
⃗ не встановлювати APK-файли
⃗не клікати по силкам
⃗не погоджуватися на оновлення
⃗вибирати популярних розробників
⃗здержуватися від ROOT-прав
⃗не піратити софт

Ці 6 порад допоможуть уникнути небезпеки встановлення вірусів!
 
Copyright © ProIT News | Designed by ITeam