Прихильники

10/16/2017

Якби лікарі були програмістами

Share & Comment

            Якби лікарі були програмістами

 

Лікуючий лікар

Dr. Stark O. Verflo, M.D. 

Діагноз

У пацієнта зламана нога.

Медичний алгоритм

1. Попросити пацієнта відтворити послідовність подій, які призвели до перелому ноги. Уважно стежити за тим чи, зламається вона ще раз. Про всяк випадок повторити свої дії кілька разів.
2.
Пояснити, що це нетиповий спосіб використання ноги і до того ж проблема виявилася тільки в однієї людини. Уточнити, чи хоче пацієнт, щоб ви поставили його зламаній нозі найвищий пріоритет серед усіх своїх справ.

3.  Звернути увагу пацієнта на те, що його інша нога відмінно працює, і запропонувати йому використовувати її, хоча б тимчасово.
4.  Прикріпити до зламаній нозі кілька акселерометрів і зламати її ще раз. З розумним виглядом подивитися на отримані дані, потиснути плечима і оголосити їх марними.
5. 
Винести висновок, що проблема, швидше за все, в селезінці. Зрештою, це єдиний орган, принцип роботи якого ви не розумієте.
6. 
Знайти людей, які створили пацієнта. Дізнатися, чи були у них проблеми з селезінкою. Якщо вони не зрозуміють, в чому справа, пояснити, що у пацієнта зламана нога. Не звертати уваги на те, що, за їхніми словами, створена ними селезінка ніяк не могла привести до перелому ноги.
7. 
Загугли, де знаходиться селезінка людини. Витратити півгодини на читання статті про спленомегалії на Вікіпедії.
8. 
Провести розтин пацієнта і поскаржитися на те, як сильно пов'язані його селезінка і кровоносна система. Вивчити зовнішню поверхню селезінки. Повідомити пацієнту, що деякі органи вже застаріли і йому варто замінити їх на більш сучасні.
9. 
Порівняти селезінку з зображеннями інших селезёнок, знайденими в Мережі. Якщо щось відрізняється, спробувати зробити все, як на фотографіях.
10. 
Повністю видалити селезінку. Якщо нога пацієнта все ще зламана, повернути селезінку назад.
11. 
Повідомити пацієнтові, що його тіло майже цілком складається з клітинної тканини, хоча більшість тіл зараз зроблені з картону. Пояснити, що картон набагато зрозуміліше для початківців, він прощає помилки і взагалі є загальноприйнятим матеріалом в Інтернеті. Дізнатися, чи хоче пацієнт, щоб ви замінили всю клітинну тканину на картон. Це займе більше часу, але зате його можна буде підтримувати в майбутньому. Цілком можливо, що пацієнт сам зможе його полагодити, якщо щось знову зламається.
12. 
Витратити ще трохи часу на вивчення лімфовузлів в черевній порожнині пацієнта. Випадково помітити, що якщо ногу пацієнта тримати в фіксованому положенні 6 тижнів, вона зростеться.
13. 
Вимагати від пацієнта оплати за 6 тижнів роботи.
 
Copyright © ProIT News | Designed by ITeam