Прихильники

10/29/2017

Підбірка з 6 міфів про фріланс

Share & Comment

Фріланс - це найкраща робота з усіх можливих, чи так це? Ми розвінчаємо 6 популярних міфів про фріланс, які прийнято вважати за правду.

Програмісти і робота на фрілансі покриті безліччю міфів і для людей є темним куточком інтернету. Це спровокувало велику кількість помилок і думок, що       працювати на дому - це рай на землі. Інші навпаки вважають, що ця робота      подібна пустощі, всього лише підробіток, в цілому нічого серйозного не обіцяє. Сьогодні варто все ж зняти покривало завіси і вникнути, що взагалі собою           являє фріланс.
1. Фріланс - це бідна ніша, в якій нічого серйозного не заробити. Подібного             помилці схильні люди старого гарту. Багато хто вважає, що стеля для              заробітку на фрілансі - 10 000 рублів. Відповідно цією справою займаються          тільки студенти, дівчата в декреті або в якості хобі.

 
 Кожен родич, коли я починав, думав і говорив, що це просто баловство. Думка змінилася, коли я зміг жити кілька місяців в Таїланді, а згодом став знімати квартиру за високою ціною.

З цього моменту питання, що й до чого посипалися з усіх боків і стало цікаво, чому ж я все-таки займаюся. Багато хто не може співвідносити будинок і роботу в своїй уяві як щось серйозне. В реальності тут водяться гроші і при цьому непогані.

2. Грошей кури не клюють. Протилежну думку попереднього міфу. Зародження такого враження починається при формуванні думки, що фріланс - це величезний бізнес. Природно, є і ті фрілансери, що отримують понад 200 тис. Рублів щомісячно. Таких людей можна обчислити по пальцях. Якщо людина просто працює самостійно, то заробіток все одно вельми обмежений.


3. Абсолютна свобода. Звичайно, частково - це правда, але свобода є лише деякою видимістю, так як ти самостійно розпоряджаєшся часом. Людина здатна влаштовувати вихідні в будь-які дні або виконувати проекти в зручний час доби.
Все одно фрілансер прив'язаний безпосередньо до роботодавців. Заробіток цілком і повністю залежить від них і від власної продуктивності. Завжди ставляться дедлайни, часом вони жорсткі і доводиться сидіти не вдень або вночі, а й вдень, і вночі. Не думайте, я не скаржуся, і все ж задоволений роботою.
4. Всі фрілансери - замкнуті люди, інтроверти. Це такий же міф, що не відповідає реальності. Тут вистачає всяких людей, в тому числі і екстравертів. Якщо говорити про себе, то я зайняв золоту середину, але інтровертом напевно не є. Я не можу проводити багато часу на самоті.


5. Фріланс - це безперспективна робота, вийти на зовсім інший рівень є нереальним завданням. Я можу сказати, що розвиток у фрілансі найбільш активну і ефективну, за умови, що до цього прагнеш. Можна міняти як роботу, так і види діяльності в пошуках власного заняття до душі. 

Якщо людина бажає стати успішним у фрілансі, обов'язково потрібно займатися саморозвитком. Тут без комунікації, цілеспрямованості, здатності вирішувати проблеми, впевненості, стресостійкості і самостійності робити просто нічого.
Виділяючи фінансову сферу, досить складно знайти роботу найманого службовця, якому в найближчій перспективі вдасться примножити власний дохід в рази. Фріланс подібного обмеження не накладає, все в ваших руках.
6. Ще одна помилка:«Фріланс - це легкі гроші, за кілька днів навчуся йому, а потім переїду жити до Каліфорнії.»
Якщо єдина мета поглиблення у фріланс - це працювати мало, а отримувати великі гроші, при цьому не маючи спеціальності, то Ні-хре-на ви тут не до-б'ё-тесь. Під фрілансі конкуренція досить жорстка і вам доведеться відповідати, проявлятися відповідальність, займатися саморозвитком, йти в ногу з трендом.
Багатотисячні армії фрілансерів йдуть зі своїх робіт в офісах в очікуванні небувалого успіху, а через лічені місяці розчаровуються і знову йдуть туди ж, звідки вийшли.
 
 
Copyright © ProIT News | Designed by ITeam