Прихильники

11/12/2017

Безкоштовна розкрутка сайтів (SEO)

Share & Comment

      Чи існує безкоштовна розкрутка сайтів?

 Як часто, прагнучи заощадити на чому-небудь, ви беретеся робити це самі? Звичайно, ви розраховуєте на те, що зможете виконати завдання не гірше, і просто пишаєтеся тим, що вмієте заощаджувати. Давайте розглянемо це питання з точки зору бізнесу, а точніше інтернет-бізнесу. Раз ви зайшли на сторінки нашого блогу, то про просування сайту ви вже або задумалися, або давно знаєте. А чи замислювалися ви коли-небудь над тим, яка кількість ваших колег по цеху в пошуках економії вводять в пошуковик запит «безкоштовна розкрутка сайту»?За родом діяльності мені доводиться досить часто чути, що багато інтернет-бізнесмени не готові платити за роботу команди по розкрутці їх сайтів. У прагненні заощадити вони не помічають, що платять в будь-якому випадку. Різниця полягає лише в тому, до якого рахунку відносяться витрати. Однак до цього захоплюючого питання ми ще повернемося, а зараз давайте розглянемо існуючі «живі» методи безкоштовної розкрутки сайтів.Після побіжного аналізу таких методів, думаю, будь-який читач зможе сам відповісти, чи існує безкоштовна розкрутка сайту.

 

Соціальні мережі

 

Почнемо з соціальних мереж. Сьогодні вже стало модно мати групу на «Фейсбуці» або «Вконтакте». А що? Створив групу, «прикрутив» код відповідних соцмереж на свій сайт і сиди чекай напливу відвідувачів, які, звичайно ж, перетворяться в клієнтів.

Давайте тепер подивимося, як йдуть справи насправді. Мало просто створити сторінку, необхідно вести живий діалог з передплатниками, постійно наповнювати її унікальним і цікавим контентом, під яким не соромно буде поставити «лайк». Потрібно ретельно продумати стратегію і розуміти, що краще не мати ніякої сторінки, ніж бути одним з тих, чия сторінка в соціальних мережах має тільки сухе назву і пару пропозицій по типу «вас вітаємо ми». Також потрібно розуміти, що розкрутити сайт за допомогою тільки соціальної мережі - завдання утопічна.

Еmail-розсилки

У цій справі потрібно пам'ятати, що для того, щоб е-mail-маркетинг був ефективний, необхідна розробка стратегії, складання чітко сегментованої бази передплатників, вміння яскраво і «смачно» зацікавити одержувача. Як ви вважаєте, все це можна зробити безкоштовно? Безумовно, можна! Однак результат може вас дуже розчарувати, а ваша розсилка буде звичайним спамом, який всіх дратує.

Самостійна реєстрація в інтернет-каталогах 

 

Ще один спосіб безкоштовної розкрутки сайту - це самостійна реєстрація в інтернет-каталогах. Потрібно відзначити, що процедура ця може і безкоштовна, але дуже трудомістка і вимагає істотних тимчасових витрат. Якщо ви захочете внести в свій план під назвою «безкоштовна розкрутка сайту» ручну реєстрацію в каталогах, то вам необхідно буде врахувати різні їхні вимоги (а вони у кожного свої), ретельно відбирати каталоги, щоб в гонитві за прискоренням індексації (а ніяких інших позитивних ефектів дана процедура сьогодні вже не дає) не викликати на свій сайт будь-які санкції з боку пошукових систем.

Карти Google і «Яндекс.Адреса» 

Одним з найпростіших способів безкоштовно розкрутити сайт можна вважати реєстрацію і прокачування карт в Google і Яндекс. Це допоможе залучити цільовий трафік по конкурентних запитах і стати хорошим доповненням до контексту і SEO. Інформації про реєстрацію карт, а також їх правильне заповнення, в мережі достатньо, тому не будемо розписувати докладні інструкції. 

Cервіси знижок

Ви надаєте послуги населенню? Тоді вам цілком підійде такий спосіб привернути увагу цільової аудиторії на ваш сайт, як розміщення інформації про знижку на певну послугу на різних сервісах знижок. Їх чимало на просторах всюдисущого інтернету. Однак такий вид безкоштовної розкрутки сайту можна розглядати як доповнення до інших. 

Сервіси «питання-відповідь»


Хочете привернути увагу до свого сайту, готові спілкуватися з особливо допитливими користувачами мережі? Тоді заходьте на сервіси питань і відповідей, де ви знайдете цільову аудиторію, якій зможете допомогти порадою і привести на свій сайт. А якщо не приведете, так хоч отримаєте якусь кількість зворотних посилань на ваш сайт.

Обмін тематичними посиланнями


Це один з найстаріших, проте все ще працюють способів безкоштовної розкрутки сайтів. Однак цей процес тривалий і трудомісткий. Адже вам потрібно буде не тільки ретельно відібрати майданчики, знайти партнерів для безкоштовного обміну тематичними посиланнями, але і періодично перевіряти розміщення своїх посилань на сайтах-партнерах.

Коментарі 

Напевно ви не одноразово чули про те, що збільшити безкоштовно природну кількість посилань можна, залишаючи коментарі до висловлювань потенційних відвідувачів вашого сайту на всіляких форумах і в гостьових книгах. Це, мабуть, один з найдешевших з «безкоштовних» методів розкрутки сайтів. Звичайно, варто враховувати, скільки часу ви на це витрачаєте і як швидко хочете отримати результат. Необхідно відстежувати якість ресурсів, на яких ви залишаєте «слід». Найкраще приріст природних посилань довіряти своїм клієнтам. Наприклад, якщо ви - власник інтернет-магазину, запропонуйте клієнту знижку в 2% за розміщення посилання на ваш сайт на його блозі або за відгук про ваш сайт і сервісі.

Інтерв'ю


Ще одним способом залучення додаткової цільової аудиторії на сайт є розміщення на ньому інтерв'ю з успішними людьми. Звичайно, це повинні бути люди, які будуть цікаві саме вашим потенційним клієнтам. Врахуйте, що необхідно розмістити виключно якісний і цікавий контент, інакше реакція відвідувачів буде зворотним - сайт захочуть закрити і забути. І тоді час на підготовку, написання, редагування та розміщення інтерв'ю буде витрачено даремно.Контент-маркетингТепер давайте зупинимося на самому корисному з усіх методів просування сайту - контент-маркетингу. Це, безперечно, найякісніший і найбільш трудомісткий метод з описуваних в цій статті. Унікальний контент сьогодні сміливо можна називати королем просування сайту.Якщо ви хочете, щоб вам довіряли потенційні та існуючі клієнти, необхідно шанобливо ставитися до них. Якщо ви хочете заслужити довіру з боку пошукових систем, покажіть на ділі, що орієнтовані не на просту маніпуляцію видачею пошукача, а серйозно підходите до оптимізації сайту і розміщуєте на сайті якісний і унікальний контент.

Контент-маркетинг


Тепер давайте зупинимося на самому корисному з усіх методів просування сайту - контент-маркетингу. Це, безперечно, найякісніший і найбільш трудомісткий метод з описуваних в цій статті. Унікальний контент сьогодні сміливо можна називати королем просування сайту.Якщо ви хочете, щоб вам довіряли потенційні та існуючі клієнти, необхідно шанобливо ставитися до них. Якщо ви хочете заслужити довіру з боку пошукових систем, покажіть на ділі, що орієнтовані не на просту маніпуляцію видачею пошукача, а серйозно підходите до оптимізації сайту і розміщуєте на сайті якісний і унікальний контент.

Наприклад, якщо ви продаєте кондиціонери, то крім всіх інших текстів на категорії та підкатегорії сайту, не забудьте написати про те, що буде корисно вашому потенційному клієнту, навіть якщо він не купить кондиціонер у вас прямо зараз. Поставте себе на місце покупця. Що вас може зацікавити? Може, як правильно вибрати кондиціонер? Або як його правильно встановити і обслуговувати? Рано чи пізно в будь-якому бізнесі формується свій список FAQ, тому про що цікаво почитати потенційному покупцеві, знає будь-який інтернет-підприємець, серйозно ставиться до свого бізнесу.Робіть ставку на якісний контент, будь то опис товару або огляд новинок. Заслужите довіру і почніть дружити з покупцем. Можна сказати, що такий вид щодо безкоштовної розкрутки сайту поєднує всі перераховані вище методи, так як об'єднує їх його величність контент.

Висновки?

Тепер повернемося до питання про безкоштовної розкрутки сайту. Давайте уявимо, що після прочитання цієї статті ви зважитеся на самостійні подвиги.

Вам доведеться на кожну сторінку в соцмережах писати мінімум 20 цікавих постів. Чи вважаєте, що це можна зробити самому? Або думаєте, що складного в цьому нічого немає, тому доручити таке завдання можна навіть секретарю? Що ж, в такому разі вам доведеться зізнатися собі в тому, що ви неймовірно марно використовуєте час свого персоналу або дуже недооцінюєте вартість свого власного часу. І це за умови, що у вас є в результаті відмінна група в соцмережі і додатковий цільовий трафік на ваш сайт. Інакше ви просто марно витрачаєте (або ж просто втрачаєте) свого часу!Якщо захочете робити розсилки, пишіть красиві і корисні послання, які здатні привернути увагу до кнопки «замовити зараз». А інакше навіщо все це?Як ви вважаєте, скільки часу піде у вас на написання статей на сайт? Скільки сил? Безумовно, можна самостійно розробити правильну контент-стратегію і слідувати їй бездоганно, проте говорити про те, що існує безкоштовна розкрутка сайту, не зовсім об'єктивно. Задайте собі питання, в чому полягає монетизація вашого часу в вашому бізнесі? Якщо ви будете просувати сайт, хто займеться стратегічними питаннями?У підсумку, після нетривалих міркувань, ви прийдете до висновку, що потрібно приділяти час зовнішньому колі завдань, а розкрутку сайту довірити або штатним фахівця, або команді професіоналів.
 
Copyright © ProIT News | Designed by ITeam